Sprekend Miranda
Stoere Vrouwenstem

Over mij

Wat ik doe

Ik spreek voice-overs voor (medische) uitleganimaties, bedrijfsfilms en commercials. Daarnaast spreek ik ook luisterboeken in over uiteenlopende onderwerpen. 


Waarom ik hiermee ben gestart

Ik ben hiermee gestart omdat ik niet meer zo blij was met wat ik deed. Ik zocht iets nieuws en compleet anders, waar ik (weer) energie van kreeg. Na een beetje rondsnuffelen kwam ik bij toeval een advertentie tegen voor een opleiding stemacteren. Ik was meteen getriggerd en ben deze opleiding (en een paar vervolgen hierop) gaan volgen en heb daarop in 2017 besloten om echt te starten als voice-over/stemacteur naast mijn baan in energieland. In 2019 heb ik geïnvesteerd in een professionele spreekcel en vanuit ‘mn hokkie’ spreek ik met veel plezier al mijn opdrachten in. De deur gaat dicht en ik ben in een heel andere wereld. 


Wat ik er zo bijzonder aan vind

Het leuke is dat die wereld iedere keer weer anders is en vraagt om een andere benadering. Een luisterboek inspreken is heel wat anders dan het inspreken van een landelijke radiospot. Je gebruikt je stem heel anders, maar het doel is eigenlijk altijd hetzelfde. Mensen bereiken. Mensen raken. Met niets meer dan mijn stem. 


De klussen die me bij zijn gebleven

Aangezien ik veel vanuit huis inspreek, vond ik het een bijzondere ervaring om een regionale tvspot in te spreken in een studio met de klant erbij als regisseur. Dat is een compleet andere dynamiek en best spannend met al die ogen op je gericht. En mijn eerste landelijke radiospot vergeet ik natuurijk ook niet meer. Zo vet als je dan je eigen stem uit die speakers hoort komen. Heel apart. 

Ik kan daarnaaast ook genieten van het inspreken van een luisterboek. Ik heb een boek ingesproken over het werk van een verloskundige. Interessant! Maar ook het inspreken van een spannende thriller vind ik mooi. Ik lees de boeken overigens nooit van tevoren helemaal. Voor mij is het zo dus ook een verrassing hoe het verhaal verder gaat. Goed voor de beleving!


Waarom ik dit zo leuk vind om te doen

Het moment dat je een klus binnenkrijgt geeft me altijd een kick zo van YES! weer een klus binnen. En dan heb ik meteen zin om erin te duiken om er gevoel bij te krijgen, zodat ik de passende tone-of-voice kan leveren om de boodschap goed over te brengen. Dat is iedere keer weer de uitdaging. Het script tot leven brengen met mijn stem. En dit doe ik nooit alleen natuurlijk. Ik werk samen met oa videomakers, geluidstechnici en stemmenbureaus. Met elkaar een mooi eindresultaat maken voor de klant. Lovin’ it!


Als iedereen een kloon van mij zou zijn..

Als iedereen een kloon van mij zou zijn, zou de wereld vrij rustig zijn volgens mij haha. Ik ben iemand die niet direct het contact met andere mensen opzoekt en graag alleen is. Ik ben vrij gevoelig voor de energie/emoties van anderen en kan snel overprikkeld zijn. Daarom past het inspreken ook zo goed bij me. Ik vind het heerlijk om mezelf terug te trekken uit die dagelijkse overvloed aan prikkels om vervolgens gefocust bezig te kunnen zijn met die ene inspreekklus. 


Mijn favoriete youtube-filmpje

Dat kan niet anders dan een live muziekoptreden zijn. Muziek is iets magisch. Ik vind het heerlijk om muziek te maken, maar ik kan ook genieten van een goed optreden. En dan bedoel ik niet dat het nummer goed is ingestudeerd. Ik wil zien dat de muziek uit de teentjes komt. Dat er iemand staat die voelt wat er gezongen/gespeeld wordt. 


Dat heb ik bijvoorbeeld bij Beth Hart. Wat een geweldig mens om naar te kijken. Als er toch iemand vanuit de teentjes zingt is zij het wel. Ik was zwaar onder de indruk toen ik haar voor het eerst zag op een opname van haar concert in Paradiso.
 


Maar het optreden in de metro van Hozier met het nummer ‘Take me to church’ heeft ook grote indruk op mij gemaakt. Indrukwekkend hoe die man daar gewoon zijn boodschap vol overtuiging staat te verkondigen zonder enige versterking en het nummer blijft keihard overeind staan. Niet alleen omdat hij een dijk van een stem heeft en er goeie muzikanten om hem heen staan. Vooral omdat die man een boodschap heeft die hij wil verkondigen. En die overtuiging, die emotie, die voel je gewoon door het scherm heen. GE WEL DIG vind ik dat. Wat belangrijk voor mij is naast mijn werk

Het is voor mij belangrijk om naast het werk zoveel mogelijk rust en ontspanning te zoeken. Leuke dingen doen met het gezin. Ik vind nog steeds dat ik dit veel te weinig doe. Die gekke, drukke wereld neemt al gauw heel veel (denk)tijd in beslag. En ik probeer mezelf iedere dag weer te dwingen om mezelf hierin niet teveel mee te laten slepen en aandacht te geven aan die dingen die er echt toe doen. En dat zit hem (jaaa cliché, maar zo waar) vaak in de kleine dingen. Een wandelingetje met de hond, kleuren met de kinderen, even achter de piano kruipen. Alles eromheen op pauze en genieten van dat moment. Het klinkt zo simpel, maar is voor mij in de praktijk best een uitdaging. But I’m working on it! 


Mijn grootste ergernis

Mensen die snel hun oordeel klaar hebben staan.


Ik heb een stoere vrouwenstem nodig. Wat is de eerste stap?

Dan ben je bij mij helemaal aan het juiste adres! Neem contact met me op via mail of via de app. Deze check ik regelmatig en ik reageer ook snel. Is er al een script en eventueel een (concept) video, stuur deze vooral meteen mee. Dan heb ik een goed beeld van wat de bedoeling is en kan ik al binnen 2 werkdagen leveren. Maar het is natuurlijk ook prima om zonder deze informatie eerst even contact te hebben over wat de mogelijkheden zijn. 


Ik denk graag met je mee!


Groet,

Miranda